sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Jämäruokaa!

Mikä on ruoanlaittoa viimeisen päälle improvisoiden? No tietenkin jämäruoan kokkaus. Tänään jääkaapissani lokoili mm. seuraavanlaisia aineksia:
  • kermassa haudutettuja porsaan ulkofileepihvejä 4 kpl
  • ananasta
  • keräkaalin kannikka
  • pala paprikaa
  • yksinäinen punasipuli

Mausteinen possu-kasvis-paistos





Pilkoin possupihvit pieniksi kuutioiksi, samoin tein paprikalle ja punasipulille. Lisäsin paistinpannuun voita ja annoin kuumentua hetken aikaa. Sitten nakkasin possukuutiot, sipulin, ananaksen ja paprikan pannulle ja paistelin tovin. Sillä välin pilkoin vielä keräkaalia ohuiksi suikaleiksi, löysipä yksi valkosipulin kynsikin mukaan pannulle. Lisäsin kaalin sekaan ja jatkoin paistamista. Sitten aloin miettimään maustamista. Lopulta päädyin pettämättömään yhdistelmään: kurkumaa, chilikastiketta ja 1 tl hunajaa. Ah, mikä tuoksu pannusta nousikaan! Possusta ylijäänyt kermakastike pehmensi mukavasti makupalettia. Paistelin tuotosta sen aikaa, että kaali pehmeni ja maut tasaantuivat. Tuoresalaatti, creme fraiche -nokare ja kevätsipuli täydensivät herkkuhetkeä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...