perjantai 17. helmikuuta 2012

Kinkkukiusaus Karppikissan tyyliin

Alkuviikolla kokeilin tehdä kinkkukiusausta, jossa perunan sijaan on käytetty keräkaalia. Ensimmäinen versio oli ihan pannulla paistettu, tänään kokeilin valmistaa saman ruoan uunissa. Resepti on täysin omasta päästä repäisty, periaatteella "vois laittaa vähän tuota ja tuota nyt vaikka suurinpiirtein ton verran"... :D Avokki tuumasi, että maistuu paljon paremmalta, kuin perunaan tehty. (Paljastus: munamaidossa on sekä maitoa, että kuohukermaa! Ilmankos maistuu niin hyvältä.)


Kinkkukiusaus neljälle syntyy näin, tarvitset:

600-800 g keräkaalia
1 sipulin
kinkkusuikaleita
2 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
3 isoa kananmunaa
mustapippuria
suolaa
voita
valkosipulijauhetta
kurkumaa
juustoraastetta

Laita paistinpannu kuumenemaan, lisää pannulle voita. Uuni myös, 200 astetta.
Suikaloi juustohöylällä niin iso keko keräkaalia, kuin vain paistinpannullesi mahtuu. (500-700g)
Lisää pannulle pieneksi pilkottu sipuli ja paista niin kauan, että kaalit ovat pehmenneet.
Lisää pannulle kinkkusuikaleet ja mausta mustapippurilla ja suolalla sekä valkosipulijauheella sekä ripauksella kurkumaa, joka antaa mukavan värin ruokaan.
Jatka paistamista vielä hetken aikaa. Valmista sillä välin munamaito sekoittamalla maito, kerma ja kananmunat kulhossa. Lisää munamaitoon mustapippuria ja ripaus suolaa.
Voitele vuoka, lisää kaali-kinkkupaistos vuokaan ja kaada päälle munamaito, sekoittele hieman. Lisää päälle juustoraaste ja paista uunissa n. ½ tuntia.
Nauti tuoresalaatin kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...