torstai 16. helmikuuta 2012

Laiskaa ruoanlaittoa laadusta tinkimättä

Joskus tekee vain mieli ottaa lunkisti, myös ruoanlaiton osalta. 15 minuutissa voi saada aivan yhtä maittavaa ruokaa aikaiseksi, kuin esimerkiksi tunnissa. Siitä hyvänä esimerkkinä kerron tämän päivän lounaan. Enkä nyt tarkoita, että olen istunut ravintolan pöydän ääreen ja tilannut ruokaa nenäni eteen. En ole pitkään aikaan suosinut ravintolassa käymistä. Saan laitettua yhtä hyvää ruokaa kotona, murto-osalla siitä, mitä joutuisin ravintolassa maksamaan. Lisäksi tiedän tasan tarkalleen, mitä ruoassa on, kun olen sen itse valmistanut. Mikrossakaan en ole ruokaa lämmittänyt. Kyseistä turhaketta emme ole avokin kanssa yhteen muuttamisen jälkeen omistaneet. Emmekä aiokaan hankkia.

Yksi harvoja valmisruokia, joita tykkään kaupasta ostaa ovat Lidlistä saatavat kebakot, joita myydään 1 kilon paketissa, löytyy pakasteosastolta. Naudanjauhelihaa löytyy 97%, loput ovat suola (1.3%) ja mausteet. Ei muuta. Kilon paketista riittää 8 reilun kokoiseen annokseen. Hintaa kebakoilla on n. 6€/kg.
Ainut miinus siitä, ettei liha ole suomalaista, mutta enpä sentään syö kanannahkaa ja jauhettuja rustonpalasia ym. lihaan verrattavia aineksia, joita on sekoitettu suomalaisen lihan joukkoon. :D

Mutta siis, paistelin lounaaksi kyseisiä kebakkoja. Sillä aikaa valmistin tuoresalaatin keräkaalista, jäävuorisalaatista, kevätsipulista, tomaatista ja kurkusta. Salaatin sekaan laitoin lorauksen öljyä, suolaa, mustapippuria ja sitruunamehua. Kun kebakot olivat mukavasti ruskistuneet, lisäsin pannulle reilun nokareen voita, tomaattipyrettä ja chilikastiketta. Annoin muhia vielä hetken aikaa. Sitten kasasin lautaselle kunnon keon salaattia, kebakot nakkasin vierelle ja kyytipojaksi 1 rkl kreikkalaista jogurttia.
Helppoa, hyvää ja ennen kaikkea vaivatonta ruoan laittoa. Tästä ei laadukas pikaruoka paljoa enää parane! Annokselle tulee hintaa n. 1,2 euroa. Ja lähtee muuten nälkä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...