lauantai 5. toukokuuta 2012

Mac and cheese karpisti!

Uusi suosikki (ainakin yksi heistä) on syntynyt!

Tämä jos mikä on lohturuokaa parhaimmillaan! Inspiraation tähän sain Marialta, joka ystävällisesti vinkkasi hyvän kesäkurpitsapastan reseptin edelliseen postaukseeni. Kiitokset hänelle. :)

Kyseessä on siis nopea karppiversio ruoasta nimeltä Mac and cheese, miten se ikinä sitten kirjoitetaan. :D Alkuperäisen reseptin mukaan ruoka kuuluisi valmistaa uunissa, mutta itse valmistin tämän syntisen hyvän herkun pannulla noin 20 minuutissa. Tätä tulen varmasti tekemään jatkossakin!

Nam!

Mac and cheese karpisti

1 pieni kesäkurpitsa
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 cheddar-sulatejuustoviipaletta
n.5 viipaletta edam-juustoa
loraus kuohukermaa
aavistus chiliä
voita

lisukkeeksi tomaattilohkoja ja rucolaa

Kuori kesäkurpitsa, raasta raastimen karkeimmalla terällä spagetin näköiseksi, jätä siemenosa käyttämättä. Kuullota pannulla voissa sipuli ja valkosipuli, lisää juustot ja lorauta sekaan kuohukermaa, mausta ripauksella chiliä. Hauduta sen aikaa, että juustot sulavat. Lisää kesäkurpitsasuikaleet hauduta n. 10 min, niin että ylimääräinen neste, joka kesäkurpitsasta irtoaa kastikkeeseen lisäämisen jälkeen, haihtuu pois. Nauti heti! :)

3 kommenttia:

  1. Oivoijoijoi, oli ilo olla avuksi, mutta teinpä itselleni samalla oikein karhunpalveluksen :D Iski nälkä! Ja kello on jo puolen yön paremmalla puolella. Voi rähmä. Täytyy pistää tämä kokeiluun hetimmiten. Todellista hemmotteluruokaa näyttäisi olevan ja vieläpä täyskarpisti! Tämä vastannee ei-karppaajien "pastaa juusto/tomaattikastikeella"-mättöä, mutta kesäkurpitsalla satsi on huomattavasti ravinteikkaampi. Ole hyvä ja kiitos! Yhteen lyödyt päät tuottavat hedelmää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhteen lyödyt päät todellakin tuottivat hedelmää! Mikä voisikaan olla sen parempaa herkuttelua/hemmottelua, kuin hyvä ruoka, josta jää vielä parempi mieli, puhumattakaan hyvästä olosta :) Tätä ruokaa nautiskellessani mielessäni pyöri vain ajatus, millainen olisi mahtanutkaan olla vointi parin tunnin päästä, jos kesäkurpitsan tilalla olisi ollut sitä perinteistä makaronia. Voi luoja sitä turvotuksen, vatsanväänteiden ja närästyksen määrää...

      Zuc and cheese rocks! :D

      Poista
  2. Taidan kyllä kokeilla itsekin tätä! Hei kiitos kivasta vinkistä! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...