maanantai 28. toukokuuta 2012

Terveisiä punkan pohjalta

Flunssaa pukkaa, minulle ja avokille, perhana. Sietämätön kurkkukipu, räkä vuotaa kuin vettä olisi, lämpöäkin on (kuumetta minulla on kerran 10 vuodessa). Avokki on puolestaan kärvistellyt kurkkukivun ja lähes 40 asteen kuumeessa tänään, raukka. Onneksi iltaa kohti mennessä hänen olo alkoi jo helpottamaan, minun ei. Dieetin noudattaminen/laihduttaminen saa jäädä siksi aikaa, että tokenen tästä.

Ajattelin käyttää tilanteen hyödyksi ja esitellä teille, millaisilla aseilla olen taistellut pöpöjä vastaan tänään.
Kuulisin toki lisää ehdotuksia, millaisia konsteja teillä on flunssan karkotukseen. :)


  Auringonhattu-uutetta, japanilaista piparminttuöljyä (höyryhengitykseen/teen sekaan, poistaa tukkoisuuden), hunajaa, inkivääriä ja c-vitamiiniporetta. Niistä on minun pöpönkarkotus-kuuri tehty. Lisäksi keittelin 5 litraa (!) valkosipulilla, inkiväärillä ja chilillä höystettyä kanakeittoa, josta riittää evästä useammalle päivälle. Samalla pääsen itse lepäämään enemmän, kun jääkaappi on täynnä lämmitystä vaille valmista ruokaa.

Tiesittekö, että unihormoni melatoniini, on tehokas antioksidantti? Sen takia nukkuminen auttaa taistelussa pöpöjä vastaan. :)


Pöpönkarkotus-keittoni

1 kg hunajamarinoitua kanasuikaletta
2 punasipulia
6 valkosipulin kynttä
1 keltainen paprika
1 iso kesäkurpitsa
450g (pakaste)kukkakaalia
pala tuoretta inkivääriä
1,5 litraa vettä
2 tl currya
1 tl suolaa
2 tl tulista chilikastiketta
100 g voita
400g sulatejuustoa

Paista kanasuikaleet kypsiksi. Lisää joukkoon kasvikset ja mausteet. Paistele hetken aikaa.
Lisää vesi ja hauduta kannen alla puolisen tuntia. Soseuta keitto, lisää voi ja sulatejuusto. Hauduta 15 min.
Kyllä lähtee pöpöt!

Nyt niitä vinkkejä tulemaan, miten te taltutatte flunssan? :)

2 kommenttia:

  1. Lepoa vaaka-asennossa, paljon vettä ja vissyä, itsellä toimii greippimehu nesteytykseen (mikään makea ei mene alas). Jos nenä kipeytyy / on kuiva niin kookosöljyn hierominen sierainten sisäpuolelle auttaa :)

    VastaaPoista
  2. minulla ei valitettavasti ole antaa mitään super-vinkkejä flunssankarkoitukseen, mutta luulisi että noilla sinun esittelemillä tuotteillasi flunssa katoaa alta aikayksikön! Itse koitan flunssaisena pitää huolta siitä että juon (paljon!) ja lepään tarpeeksi, eikä missään nimessä mitään urheilusuorituksia ennenkuin tuntuu 100% terveeltä...muuten flunssa tekee aika nopeasti comebackin! Pikaisia paranemisia!
    Tuo keitto kyllä näyttää ja kuulostaa herkulliselta.. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...