keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Kermainen kanakastike


Karppaaja ehkä luopuu riisin käytöstä, mutta kanakastiketta ei tarvitse unohtaa. Tuoresalaatin kanssa nautittuna kanakastike on mitä mainiointa, täyttävää mutta helposti valmistuvaa karppiruokaa. :)

Kermainen kanakastike 
(5-6 annosta)

700 g (miedosti suolattuja) kanasuikaleita
1 punasipuli
1 pieni punainen paprika
1 rkl currya
1 rkl voita
1 rkl kookosöljyä
2 dl kuohukermaa
2 dl vettä
2 rkl maissitärkkelystä
100 g sulatejuustoa
Herbamare-yrttisuolaa
mustapippuria

Kuumenna pannulla voi ja kookosöljy. Pilko sillä välin punasipuli ja paprika. Lisää pannulle ruokalusikallinen curryjauhetta, sekoittele rasvan kanssa tasaiseksi. Paista kanasuikaleet rasva-curryseoksessa kauttaaltaan kauniin värisiksi, sekoita sipuli ja paprika joukkoon. Jatka paistamista muutaman minuutin ajan. Lisää lopuksi kerma, sulatejuusto ja veden kanssa sekoitettu maissitärkkelys. Mausta ripauksella mustapippuria ja suolaa. Hauduta kannen alla n. 10 min. 

Karppiateriaa täydentää loistavasti tuoresalaatti ja pikamarinoidut punasipulirenkaat (laittelen ohjetta myöh.).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...