tiistai 8. tammikuuta 2013

Mausteinen mustapapu-jauhelihapaistos

Jauheliharuokiin saa aivan uutta sävyä käyttämällä reilusti mausteita. Reilulla maustamisella en nyt tarkoita sitä, että käytät kaikkia kuivakaappisi mausteita ruoanvalmistukseen, ei sentään. Muutamia hyviä, toisiinsa sopivia mausteita reilummalla kädellä käyttämällä tavallinen, paistettu jauhelihakin pääsee aivan uusiin ulottuvuuksiin. Erilailla maustamalla minimoit myös ruokaan kyllästymisen mahdollisuuden. Tässä on yksi varsin epä-suomalainen vaihtoehto jauhelihan maustamiseen. Eikä tule kalliiksi! :)

Laihduttajille vinkki: Käytä ruoanlaitossasi chiliä sen aineenvaihduntaa vilkastuttavan ominaisuuden vuoksi! Itse tykkään lisätä myös tavalliseen mustaan teehen ripauksen chilijauhetta. Isoon määrään nestettä lisättynä chili ei tunnu/maistu tuliselta, mutta potkii mukavasti kropassa ja saa veren kiertämään niin, että ihan kohina tuntuu! :)



Mausteinen mustapapu-jauhelihapaistos

400 g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli
1 tlk (GoGreen) mustapapuja
1 rkl tomaattipyrettä
1 rkl paprikajauhetta
chiliä
juustokuminaa
mustapippuria
Herbamare-yrttisuolaa

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan, lisää hienonnettu sipuli. Paistele hetki.
Huuhtele sillä välin pavuista tärkkelyspitoinen neste pois (ei pakollista).
Lisää jauheliha-sipuliseokseen mausteita melko reilulla kädellä. Tämän ruoan on tarkoitus maistua.
Tulisuutta voit säädellä käyttämällä chiliä oman maun mukaan.
Lisää lopuksi (huuhdellut) mustapavut, hauduta miedolla lämmöllä n. 15 min.
Sopii hyvin esim. tuoresalaatin ja smetananokareen kera tarjottavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...