tiistai 12. helmikuuta 2013

Gluteenittomat banaaniletut

Töistä tultuani olin suunnitellut lämmittäväni viikonlopulta jääneet hernekeiton jämät päivälliseksi ja paistavani sen jälkeen gluteenittomia lettuja jälkiruoaksi. Koska en ollut kovinkaan nälkäinen tullessani kotiin, päätin skipata päivällisen ja valmistaa sen sijaan hieman ruokaisampia (tässä tapauksessa rasvaisempia) lettuja.  Todella terveellistä skipata päivällinen ja syödä pelkkä jälkkäri. Toisaalta olen jaksellut jälkkärin voimin aivan mainiosti, hernekeitto olisi ehkä ollut jopa liikaa. Kohta vetäisen illan treenin. Tarkoitus olisi palautella jalat toissapäiväisestä ja reenailla yläkroppaa. Sen jälkeen nautin vielä protskujuoman ja siinähän se päivä alkaa olla pulkassa. :)

Niin, takaisin niihin lättyihin. Monia epäonnistuneita karppilettukokeiluja tehtyäni olen tullut siihen tulokseen, että ne kerrat kun lettuja muutaman kerran vuodessa valmistan, on aivan sama onko niissä 3 vai 30 grammaa hiilihydraattia. Joitan pieniä muutoksia perinteiseen lettuohjeeseen kuitenkin tein. Gluteenittomia jauhoja laitoin puolet vähemmän mitä yleensä, toisen puolikkaan korvasin psylliumilla. Pieni makeus, mutta sitäkin enemmän makua lettuihin tuli banaanista. Voi, olisittepa nähneet avokkini ilmeen saatuaan käsiinsä pinon tuoreita voissa paistettuja, miedosti vaniljalta ja kardemummalta tuoksuvia banaanilättyjä. Kykenin täysin kuvittelemaan hänet pieneksi 5-vuotiaaksi, jolle mummi on juuri paistanut ison kasan herkkuja! Päiväni oli pelastettu. :)

Pure lettu.

Gluteenittomat banaaniletut
(n.8 isoa lettua)

1 banaani
2 dl täysmaitoa
1 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
3 rkl gluteenittomia jauhoja
1 rkl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
vanilja-aromia
ripaus kardemummaa

lisäksi 1 dl kermaa vaahdotettuna, jossa 1 tl vaniljasokeria

Muussaa banaani haarukalla pieneksi. Riko joukkoon kananmunat, lisää maito ja kuivat aineet. Mausta ripauksella kardemummaa ja tipalla vanilja-aromia, sekoita huolellisesti. 
Lisää joukkoon kuohukerma ja anna taikinan turvota n. 10 minuuttia. 
Paista pannulla voissa joko isompia tai vähän pienempiä lättyjä. 
Nauti vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.

Jos valmistat taikinasta 8 lettua, on
yhdessä letussa kermavaahdon kera:

Hh 9 g
P 3 g
R 11 g
kcal 150

1 kommentti:

  1. Hävyttömästi mainostan omaa versiotani tästä reseptistä, joka on myös paleoystävällinen :) http://rasvamaksa.info/avokado-banaaniletut/

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...