sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Kermainen paprika-kikhernekeitto

Perinteinen pelkällä suolalla (tai pahimmassa tapauksessa kasvisliemikuutiolla) maustettu kasvissosekeitto ei uppoa minuun ei sitten pätkääkään. Mutta koska minäkin tykkään sosekeittoja syödä, päätin toteuttaa kasvissosekeitosta hieman tuunatun version. Paprika-kikhernekeittoa tein ensimmäisen kerran pari kuukautta sitten innostuttuani kokeilemaan mausteista sosekeittoa, jossa proteiininlähteenä toimivat kikherneet. Tällä kertaa käytin Pirkan kikherneitä (380g purkki, josta 230 g kikherneitä). Lopputuloksena oli ihanan lämmittävä, mausteinen keitto, joka maistui myös avokille! :)



Kermainen paprika-kikhernekeitto

1 punainen paprika
(1 porkkana)
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
reilu nokare voita
1 prk (400g) kikherneitä
1 rkl tomaattipyrettä
2 dl vettä
2 dl kermaa
Herbamare-yrttisuolaa
1 tl sokeria
juustokuminaa
mustapippuria
chiliä

 Kuullota kasvikset voissa. Lisää vesi, tomaattipyre ja ripaus suolaa. Hauduta hetki.
Valuta kikherneistä neste pois ja lisää kasvisten joukkoon. Hauduttele jälleen tovi.
Lisää kerma ja mausta juustokuminalla, chilillä, mustapippurilla ja ripauksella sokeria.
Pyöräytä sauvasekoittimella tasaiseksi, tarkista suola.
Hauduta vielä n.20 minuuttia, jotta maut ehtivät tasaantua. 

Nauti sellaisenaan tai raejuuston kera.

4 kommenttia:

  1. Haluaisin kiittää aivan mielettömän hyvästä keittoreseptistä! En ole mikään keittoihminen, mutta jokin sai minut tekemään tätä keittoa, ja ai että kun se oli maukasta - tuosta tuli heti keittojen lemppari! :P

    Tiina the Karppi

    VastaaPoista
  2. Hei! Täällä toinen kokeilija kokkaaja lähdössä juuri nyt kauppaan tämän soppa reseptin innoittamana hakemaan puuttuvia aineksia! : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiva kuulla! Tuuhan kertomaan sitten, mitä tykkäsit, keksitkö keitosta jonkun kivan variaation, jonka haluaisit jakaa tänne? :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...