torstai 8. tammikuuta 2015

Ruokahävikin minimointia: broileri-kikhernekeitto

Ruokahävikin minimointi on oikeastaan koko opiskeluaikani ollut yksi tärkeimmistä keinoista säästyä turhalta rahan ja ruoan haaskaamiselta. Ruokasuunnitelmien ja niiden pohjalta kauppalistojen kirjoittaminen on varmasti ollut vaivan arvoinen, sillä biojätteen sisältö koostuu lähinnä syömäkelvottomista kasvisten ja kananmunien kuorista, okei viime viikolla roskiin päätyi yksi desilitra kasvissosekeittoa, jota olikin syöty jo monta päivää. Hurjaa! :D 

Törmäsin tietoa ruokahävikistä googlaillessani sivustoon nimeltä Saa syödä! Sivustolle on kasattu varsin mukava infopaketti suomalaisten ruokahävikkiin ja sen vähentämiseen liittyen. Pari tiukkaa faktaakin bongasin: suomalaiset heittävät roskiin yhteensä 500 miljoonan euron edestä täysin syömäkelpoista ruokaa. Silläkin rahalla olisi ruokkinut monta nälkäistä suuta...

Nyt kun tammikuussa on tarkoitus laittaa ruokavalio tarkempaan syyniin ja suunnitella arki muutenkin paremmin, onkin helppoa pitää ruokahävikki minimissä. Luvassa on siis välillä erittäin luoviakin, mutta maistuvia reseptejä ruokahävikin välttämiseksi. 

Siispä ryhdyin tuumasta toimeen...

Jääkaapissa jämät muutama päivä sitten paistetusta broilerista, yksinäinen kikhernepurkki kuivakaapissa, chilikastikkeestakin on enää jämät jäljellä ja pakkasessa kuinkahan kauan lie lojunut avattu herne-maissi-paprikapussi. Mitä tänään syötäisiin? Broileri-kikhernekeittoa!

Broileri-kikhernekeitto (4 annosta)

1 iso paistettu broilerin rintaleike
1 tlk kikherneitä valutettuna
150 g herne-maissi-paprikasekoitusta
sweet chili-kastiketta
tomaattipyrettä
juustokuminaa
suolaa ja pippuria
vettä
lautaselle nokare voita

Kuutioi broileri ja paista hetki tomaattipyreen ja mausteiden kanssa. 
Sekoita joukkoon valutetut kikherneet ja herne-maissi-paprika. Jatka hetki paistamista.
 Lisää vettä, tarkista maku. Keitä vielä n. 10-15 min. 
Nauti voinokareen kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...